Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek Wielkanocny :)
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2478
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3121
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2777
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2478
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3121
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2777
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotować masę serową: masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem.
Ucierając dokładać po łyżce serka, wsypać oba rodzaje mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe.
Z białek ubić sztywną pianę. Wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy.
Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć drugą część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika 180°C i piec około 60-70 minut.
Ostudzić w blaszce. Przed podaniem pokroić na porcje. Oprószyć cukrem pudrem.