Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek Wielkanocny :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11445
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4977
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1200
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10018
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1477
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotować masę serową: masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem.
Ucierając dokładać po łyżce serka, wsypać oba rodzaje mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe.
Z białek ubić sztywną pianę. Wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy.
Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć drugą część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika 180°C i piec około 60-70 minut.
Ostudzić w blaszce. Przed podaniem pokroić na porcje. Oprószyć cukrem pudrem.