Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek Wielkanocny :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2100
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2100
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5539
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5555
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotować masę serową: masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem.
Ucierając dokładać po łyżce serka, wsypać oba rodzaje mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe.
Z białek ubić sztywną pianę. Wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy.
Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć drugą część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika 180°C i piec około 60-70 minut.
Ostudzić w blaszce. Przed podaniem pokroić na porcje. Oprószyć cukrem pudrem.