Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny poczęstunek Wielkanocny :)
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 966
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 59
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2379
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 966
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 59
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2379
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki na 2 godziny.
W tym czasie przygotować masę serową: masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z żółtkami utartymi z cukrem.
Ucierając dokładać po łyżce serka, wsypać oba rodzaje mąki, cukier waniliowy i wiórki kokosowe.
Z białek ubić sztywną pianę. Wymieszać z masą serową. Na koniec wsypać rodzynki.
Blachę nasmarować tłuszczem.
Jedną część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach bezpośrednio na spód blachy.
Na ciasto wylać masę serową, a na nią zetrzeć drugą część ciasta. Sernik wstawić do piekarnika 180°C i piec około 60-70 minut.
Ostudzić w blaszce. Przed podaniem pokroić na porcje. Oprószyć cukrem pudrem.