Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w czekoladowym cieście, prezentuje się ładnie i jest pyszny.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1678
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6204
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1678
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6204
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
Składniki
ciasto- Do rondelka wsypać cukier i kakao, wymieszać. Dolewać po trochu mleka i wymieszać. Wstawić na piec i lekko podgrzewać. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać masło, czekoladę i rozpuścić mieszając. Odstawić i wystudzić do płynnego. Dodać żółtka i wymieszać. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Porcjami delikatnie wmieszać do ciasta. Połowę wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem serem, mlekiem w proszku i przesianymi budyniami. Białka ubić ze szczyptą soli i porcjami wmieszać do sera, ale łopatką. Na koniec dodać olej i wymieszać. Kłaść kupkami na ciasto w blaszce.
Resztą ciasta polać kupki serowe.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Czekoladę wraz ze śmietanką i masłem, podgrzewać nad parą. Mieszać do rozpuszczenia czekolady. Lekko przestygniętą, posmarować górę ciasta.Posypać migdałami w płatach. Kroić aż stężeje.