Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w czekoladowym cieście, prezentuje się ładnie i jest pyszny.
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 17
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 15
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65181
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 749
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 104
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 17
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 15
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65181
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 749
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 104
Składniki
ciasto- Do rondelka wsypać cukier i kakao, wymieszać. Dolewać po trochu mleka i wymieszać. Wstawić na piec i lekko podgrzewać. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać masło, czekoladę i rozpuścić mieszając. Odstawić i wystudzić do płynnego. Dodać żółtka i wymieszać. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Porcjami delikatnie wmieszać do ciasta. Połowę wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem serem, mlekiem w proszku i przesianymi budyniami. Białka ubić ze szczyptą soli i porcjami wmieszać do sera, ale łopatką. Na koniec dodać olej i wymieszać. Kłaść kupkami na ciasto w blaszce.
Resztą ciasta polać kupki serowe.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Czekoladę wraz ze śmietanką i masłem, podgrzewać nad parą. Mieszać do rozpuszczenia czekolady. Lekko przestygniętą, posmarować górę ciasta.Posypać migdałami w płatach. Kroić aż stężeje.