Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w czekoladowym cieście, prezentuje się ładnie i jest pyszny.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1695
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 46
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 131
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1336
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1695
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2241
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 46
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 131
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1336
Składniki
ciasto- Do rondelka wsypać cukier i kakao, wymieszać. Dolewać po trochu mleka i wymieszać. Wstawić na piec i lekko podgrzewać. Nie dopuścić do zagotowania. Dodać masło, czekoladę i rozpuścić mieszając. Odstawić i wystudzić do płynnego. Dodać żółtka i wymieszać. Przesiać tam mąkę z proszkiem i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Porcjami delikatnie wmieszać do ciasta. Połowę wylać do blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem serem, mlekiem w proszku i przesianymi budyniami. Białka ubić ze szczyptą soli i porcjami wmieszać do sera, ale łopatką. Na koniec dodać olej i wymieszać. Kłaść kupkami na ciasto w blaszce.
Resztą ciasta polać kupki serowe.
Piec ok. 1 godz. w 175 *C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia.
polewa- Czekoladę wraz ze śmietanką i masłem, podgrzewać nad parą. Mieszać do rozpuszczenia czekolady. Lekko przestygniętą, posmarować górę ciasta.Posypać migdałami w płatach. Kroić aż stężeje.