Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, puszysty wszystkim znany sernik wiedeński, klasycznie pieczony bez spodu. Mój jest taki niski, ponieważ użyłem prostokątnej formy . Podane proporcje będą dla tortownicy o średnicy 22 cm.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5379
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5379
Składniki
Samo dno tortownicy wysmarować masłem. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Proszę nie używać termoobiegu, ani wymuszonego obiegu powietrza.
Ser zemleć trzykrotnie i przetrzeć przez sito.
Masło utrzeć do białości i dodawać do niego po jednym żółtku. Dodać cukier, cukier wanilinowy i utrzeć na gładką, puszystą masę. Dodawać po jednej łyżce ser. Wsypać rodzynki.
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soku z cytryny. Delikatnie wmieszać do masy.
Piec ciasto około 65 minut. Po upieczeniu nie otwierać piekarnika. Zostawić w nim ciasto na parę godzin do całkowitego wystudzenia.