Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-09-2022
Pyszny sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami i pianą z białek.
Forma 30 cm x 25 cm
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 442
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 308
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1435
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 442
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1147
Składniki
Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części, większą i mniejszą i umieścić woreczkach foliowych. Większą część włożyć do lodówki na 30 min., a mniejszą do zamrażarki. Następnie większą częścią ciasta wyłożyć dno formy, ponakłuwać widelcem i podpiec ok. 15 min. w temp. 180ºC.
Masa serowa: Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kosteczkę. Masło utrzeć z cukrem. Dodać stopniowo 2 żółtka, a potem cukry waniliowe. Następnie, w trakcie miksowania, dodawać zmielony biały ser. Potem dodać 2 budynie śmietankowe i także zmiksować. Białka ubić i dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać łopatką. Masę rozprowadzić na podpieczonym, ciepłym cieście. Ułożyć kawałeczki brzoskwiń.
Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Pianę z białek przełożyć na brzoskwinie. Na wierzch zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta, która czekała w zamrażarce. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC.