Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała i ciemna czekolada w serniku potrafią zaskoczyć.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8528
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3003
Polecam.
Odsłon: 1774
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Masło należy roztopić, ciasteczka zmiażdżyć, następnie połączyć oba składniki. Formę 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wysypać miazgę z ciastek, docisnąć łyżką do podłoża. Odstawić. Jasny sernik; Ser krótko miksujemy. Czekoladę kruszymy i w szklanym naczyniu topimy w mikrofalówce. Do sera wbijamy jajko, miksujemy i podczas tej czynności dodajemy pozostałe składniki. Na końcu cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Jasną masę serową wylewamy na spód z ciastek. Ciemny sernik; Czekoladę kruszymy, umieszczamy w mikrofalówce i topimy. Ser łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy, a następnie cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Masę serową łyżką delikatnie wykładamy na jasny sernik. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170* i pieczemy 50 minut opcja dół. Wierzch smarujemy masą korówkową i startymi orzechami. Smacznego.