Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała i ciemna czekolada w serniku potrafią zaskoczyć.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1301
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5828
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8837
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18458
Składniki
Masło należy roztopić, ciasteczka zmiażdżyć, następnie połączyć oba składniki. Formę 25/25 wyłożyć papierem do pieczenia, na dno wysypać miazgę z ciastek, docisnąć łyżką do podłoża. Odstawić. Jasny sernik; Ser krótko miksujemy. Czekoladę kruszymy i w szklanym naczyniu topimy w mikrofalówce. Do sera wbijamy jajko, miksujemy i podczas tej czynności dodajemy pozostałe składniki. Na końcu cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Jasną masę serową wylewamy na spód z ciastek. Ciemny sernik; Czekoladę kruszymy, umieszczamy w mikrofalówce i topimy. Ser łączymy z pozostałymi składnikami, miksujemy, a następnie cienkim strumieniem wlewamy czekoladę. Masę serową łyżką delikatnie wykładamy na jasny sernik. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170* i pieczemy 50 minut opcja dół. Wierzch smarujemy masą korówkową i startymi orzechami. Smacznego.