Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik z mlekiem skondensowanym
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99127
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 575
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5918
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99127
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 575
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5116
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13795
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5918
Składniki
Białka ubić na sztywno. Do żółtek dodać budynie, mleko skondensowane oraz ser. Wszystko krótko zmiksować na wolnych obrotach do połączenia się składników. Na koniec do masy serowej dodać ubite białka i wszystko razem wymieszać łyżką. ( Delikatnie tak aby białka nie opadły). Tortownicę i wymiarach 24 cm ( można użyć większej) wyłożyć papierem do pieczenia i przelać masę serową. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i piec przez 30 minut a następnie zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze przez 40 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik do całkowitego wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!