Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wśród serników ten jest moim ulubionym. Piekę go na święta i ważne uroczystości rodzinne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Zagnieść ciasto z przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, 3 łyżkami cukru, z miękką kostką masła, z 4 żółtkami. Połową wylepić formę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24x38 cm. Drugą połowę zawinąć w folię i włożyć do do lodówki na 1 godzinę.
Ser przepuścić dwa razy przez maszynkę do mięsa. Do sera dodać 3 żółtka, 1/2 szk. cukru i budyń śmietankowy. Wszystko razem utrzeć. Wyłożyć na ciasto.
Nektarynki umyć i pokroić na dość grube plastry. Położyć na masę serową. Ubić na sztywno pianę z 7 białek. Pod koniec ubijania dodać 1/2 szk. cukru. Pianę wyłożyć na nektarynki. Na wierzch kruszonka z drugiej połowy ciasta. Piec w nagrzanym piekarniki 50-55 min. Ja zawsze przykrywam wierzch papierem pergaminowym - mam pewność, że się nie przypali. Po upieczeniu i wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.