Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik i orzechy to połączenie dwóch moich ulubionych elementów.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11139
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3823
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
ciasto Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części, z czego jedna większa na spód i mniejsza na wierzch. Schładzamy w zamrażarce.
masa serowa Orzechy pokruszyć dobrze (np. wałkiem) lub zmiksować z odrobiną wody na masę. Wszystkie białka(8) ubijamy na sztywno. Do masy serowej dodajemy orzeszki, żółtka, słodzik, śmietanę i miksujemy do połączenia składników. Na koniec białka i miksujemy na małych obrotach. Dużą formę do pieczenia wykładamy papierem i ścieramy większą część schłodzonego ciasta na tarce o dużych oczkach. Lekko przyklepujemy i wylewamy na to masę serową. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 60 minut.
polewa Przygotowujemy dopiero, gdy sernik się upiecze i ostudzi. Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy wierzch ciasta. Lub zamiast polewy możecie posypać wierzch cukrem pudrem.