Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik i orzechy to połączenie dwóch moich ulubionych elementów.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 445
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3737
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 766
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 954
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4212
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 445
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 866
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3737
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 766
Składniki
ciasto Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto. Dzielimy na 2 części, z czego jedna większa na spód i mniejsza na wierzch. Schładzamy w zamrażarce.
masa serowa Orzechy pokruszyć dobrze (np. wałkiem) lub zmiksować z odrobiną wody na masę. Wszystkie białka(8) ubijamy na sztywno. Do masy serowej dodajemy orzeszki, żółtka, słodzik, śmietanę i miksujemy do połączenia składników. Na koniec białka i miksujemy na małych obrotach. Dużą formę do pieczenia wykładamy papierem i ścieramy większą część schłodzonego ciasta na tarce o dużych oczkach. Lekko przyklepujemy i wylewamy na to masę serową. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 60 minut.
polewa Przygotowujemy dopiero, gdy sernik się upiecze i ostudzi. Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy wierzch ciasta. Lub zamiast polewy możecie posypać wierzch cukrem pudrem.