Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż lato powoli będzie zmierzać ku końcowi, warto jak najlepiej wykorzystać wszystko to co ma nam do zaoferowania. Jeśli zamrozisz nieco sezonowych owoców, w każdym momencie w roku będziesz mógł przygotować przepyszny sernik z owocami lata, który zachwyca nie tylko wyglądem, ale też smakiem.
Lekka pianka na bazie śmietanki i jogurtu, chrupiący ciasteczkowy spód i socz...
Odsłon: 812
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować...
Odsłon: 8149
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 16455
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 195
Smaczna sycąca i rozgrzewająca zupa połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki i zupa...
Odsłon: 643
Szukasz nowego pomysłu, przepisu na polędwiczki? Koniecznie musisz spróbować...
Odsłon: 8149
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 16455
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 195
Smaczna sycąca i rozgrzewająca zupa połączyłam kaszę, ryż i ziemniaki i zupa...
Odsłon: 643
Składniki
Najpierw przygotuj ciasteczkowy spód. Herbatniki zmiksuj na kruszonkę, możesz to zrobić z pomocą nakładki siekanej w blenderze albo tłuczka i ciastek umieszczonych w torbie na produkty spożywcze.
Masło rozpuść w rondelku. Połącz z herbatnikami. Wyłóż masę ciasteczkową do formy, smarując ją wcześniej delikatnie tłuszczem.
Umieść blachę w piekarniku i podpiecz spód przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu.
Teraz przygotuj masę. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do dużej miski włóż ser na sernik, cukier, masło oraz żółtka. Miksuj krótko, tylko do połączenia składników. Pod koniec dodaj mąkę ziemniaczaną lub budyń. Zamieszaj delikatnie łyżką. Białka ubij z odrobiną soli na gęstą i szytwną pianę. Dodawaj po łyżce do masy sernikowej. Mieszaj łyżką tylko do połączenia składników.
Na podpieczony spód wyłóż masę sernikową. Piecz przez 60 minut w temperaturze 160-170 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Po tym czasie zostaw sernik w piekarniku na kilka godzin. Po ostudzeniu wyłóż umyte owoce na wierzch. Posyp cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Desery
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Desery
Ciasto kokosowe bez pieczenia
Desery
Sernik na mleku skondensowanym
Ciasto czekoladowe na bazie ciemnego piwa
Dzisiaj zapraszam na nietypowe, przepyszne ciasto czekoladowe na bazie ciemne...
Odsłon: 1
Placek biszkoptowy Łakomczuch
Ten placek biszkoptowy Łakomczuch to bardzo proste w wykonaniu ciasto, które...
Odsłon: 62641