Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż lato powoli będzie zmierzać ku końcowi, warto jak najlepiej wykorzystać wszystko to co ma nam do zaoferowania. Jeśli zamrozisz nieco sezonowych owoców, w każdym momencie w roku będziesz mógł przygotować przepyszny sernik z owocami lata, który zachwyca nie tylko wyglądem, ale też smakiem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 748
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3819
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 630
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3825
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 395
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 748
Składniki
Najpierw przygotuj ciasteczkowy spód. Herbatniki zmiksuj na kruszonkę, możesz to zrobić z pomocą nakładki siekanej w blenderze albo tłuczka i ciastek umieszczonych w torbie na produkty spożywcze.
Masło rozpuść w rondelku. Połącz z herbatnikami. Wyłóż masę ciasteczkową do formy, smarując ją wcześniej delikatnie tłuszczem.
Umieść blachę w piekarniku i podpiecz spód przez 10 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza bez termoobiegu.
Teraz przygotuj masę. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Do dużej miski włóż ser na sernik, cukier, masło oraz żółtka. Miksuj krótko, tylko do połączenia składników. Pod koniec dodaj mąkę ziemniaczaną lub budyń. Zamieszaj delikatnie łyżką. Białka ubij z odrobiną soli na gęstą i szytwną pianę. Dodawaj po łyżce do masy sernikowej. Mieszaj łyżką tylko do połączenia składników.
Na podpieczony spód wyłóż masę sernikową. Piecz przez 60 minut w temperaturze 160-170 stopni Celsjusza bez termoobiegu. Po tym czasie zostaw sernik w piekarniku na kilka godzin. Po ostudzeniu wyłóż umyte owoce na wierzch. Posyp cukrem pudrem.