Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na świąteczny stół, ciasto jest na kruchym spodzie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4714
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418470
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4714
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418470
Składniki
Przygotowanie ciasta. Ze składników na ciasto zagniatamy ciasto. Ciastem wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia formę. (Forma o wymiarach 30/25/6 cm)
Przygotować masę makową. Masę makową zmiksować z pozostałymi składnikami i równomiernie przełożyć na wyłożony ciastem spód formy.
Przygotowanie masy serowej. Białka oddzielamy do żółtek. Masło miksujemy z cukrem i nie przerywając miksowania, dodajemy stopniowo po 1 żółtku. Następnie całość stopniowo połączyć z twarogiem, wymieszać z budyniem oraz aromatami i na końcu delikatnie wmieszać białka uprzednio ubite na sztywną pianę.
Otrzymaną masę wyłożyć na warstwę makową. Ciasto wstawić do piekarnika i piec przez około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni. Seromakowiec ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
S, a następnie schłodzony wyjmujemy z formy i kroimy na 12, równych porcji. Smacznego!!!