Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu kulki serowe, które dzieci wprost uwielbiają. Po usmażeniu oproszone cukrem pudrem smakują wyśmienicie.
miska, praska lub maszynka, garnek, ręcznik papierowy
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8700
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1278
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10319
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4684
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 759
Składniki
Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zemleć przez maszynkę do miski. Do sera dodać pozostałe składniki, całość zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować albo dłońmi porozciągać. Z ciasta szklanką wycinać kółka, a w kółkach środek kieliszkiem. Kółka i kółeczka smażyć w głębokim, gorącym oleju na złoty kolor obracając co jakiś czas. Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Wycinanie kółek i kulek.
Smażenie .
Gotowe do podania.