Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie i proste w wykonaniu kulki serowe, które dzieci wprost uwielbiają. Po usmażeniu oproszone cukrem pudrem smakują wyśmienicie.
miska, praska lub maszynka, garnek, ręcznik papierowy
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zemleć przez maszynkę do miski. Do sera dodać pozostałe składniki, całość zagnieść na jednolite ciasto. Ciasto rozwałkować albo dłońmi porozciągać. Z ciasta szklanką wycinać kółka, a w kółkach środek kieliszkiem. Kółka i kółeczka smażyć w głębokim, gorącym oleju na złoty kolor obracając co jakiś czas. Po usmażeniu układać na ręczniku papierowym w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Przestudzone oprószyć cukrem pudrem.
Wycinanie kółek i kulek.
Smażenie .
Gotowe do podania.