Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny slaski deser,zapraszam na szpajze!!!!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Jajka i cytryne sparzyc.Zóltka oddzielic od bialek. Bialka ubic na sztywno,dodac zóltka ,sok z cytryny i krótko wymieszac.Nastepnie letnia zelatyne dodac do masy ,recznie energetycznie wymieszac za pomoca trzepaczki .Przelac do miski i zostawic w lodówce najlepiej przez noc lub na ok.2 godz.podekorowac.
Gdy chcemy zrobic szpajze np. agrestowa,to rozpuszczamy 2 galaretki w 25 lyzkach wody cieplej ok.160ml dodajemy do ubitych jajek i mase wylewamy do miski i wkladamy do lodówki. SMACZNEGO!!!