Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny slaski deser,zapraszam na szpajze!!!!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68220
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1989
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68220
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1989
Składniki
Jajka i cytryne sparzyc.Zóltka oddzielic od bialek. Bialka ubic na sztywno,dodac zóltka ,sok z cytryny i krótko wymieszac.Nastepnie letnia zelatyne dodac do masy ,recznie energetycznie wymieszac za pomoca trzepaczki .Przelac do miski i zostawic w lodówce najlepiej przez noc lub na ok.2 godz.podekorowac.
Gdy chcemy zrobic szpajze np. agrestowa,to rozpuszczamy 2 galaretki w 25 lyzkach wody cieplej ok.160ml dodajemy do ubitych jajek i mase wylewamy do miski i wkladamy do lodówki. SMACZNEGO!!!