Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny slaski deser,zapraszam na szpajze!!!!
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 47
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 818
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 70
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 47
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 818
Następna z moich wersji sałatki z tuńczyka. Sałatka może być użyta do kanapek...
Odsłon: 70
Składniki
Jajka i cytryne sparzyc.Zóltka oddzielic od bialek. Bialka ubic na sztywno,dodac zóltka ,sok z cytryny i krótko wymieszac.Nastepnie letnia zelatyne dodac do masy ,recznie energetycznie wymieszac za pomoca trzepaczki .Przelac do miski i zostawic w lodówce najlepiej przez noc lub na ok.2 godz.podekorowac.
Gdy chcemy zrobic szpajze np. agrestowa,to rozpuszczamy 2 galaretki w 25 lyzkach wody cieplej ok.160ml dodajemy do ubitych jajek i mase wylewamy do miski i wkladamy do lodówki. SMACZNEGO!!!