Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny slaski deser,zapraszam na szpajze!!!!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 737
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424845
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Jajka i cytryne sparzyc.Zóltka oddzielic od bialek. Bialka ubic na sztywno,dodac zóltka ,sok z cytryny i krótko wymieszac.Nastepnie letnia zelatyne dodac do masy ,recznie energetycznie wymieszac za pomoca trzepaczki .Przelac do miski i zostawic w lodówce najlepiej przez noc lub na ok.2 godz.podekorowac.
Gdy chcemy zrobic szpajze np. agrestowa,to rozpuszczamy 2 galaretki w 25 lyzkach wody cieplej ok.160ml dodajemy do ubitych jajek i mase wylewamy do miski i wkladamy do lodówki. SMACZNEGO!!!