Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119091
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3205
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2891
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119091
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3205
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2891
Składniki
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Po wyrośnięciu wymieszać z reszta składników. Wyrobić ciasto. Odstawić na 30-40 min do wyrośnięcia.
Kruszonka: Margarynę, cukier, mąkę I olejek zagnieść i odstawić.
Ciasto wyłożyć na dużą blachę z piekarnika wysmarowaną margaryną. Na górę wyłożyć mak i kruszonkę. Piec ok. 30 min w temp.180st C ( najlepiej sprawdzać czy ciasto od dołu ma brązowy kolor). SMACZNEGO