Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne desery przyjmują przeróżną formę w zależności od regionu. Tradycyjne makówki to jedna z tych potraw, na którą Ślązacy czekają przez cały rok. Jest to wyjątkowo bogaty, a jednocześnie prosty deser, który powinien poznać każdy.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Mak przesyp do garnka, a następnie zalej go mlekiem. Wszystkie orzechy oraz suszone orzechy z grubsza posiekaj, a następnie dodaj je do maku. Gotuj całość na niewielkim ogniu przez około 25 minut, często mieszając. W tym czasie masa powinna zgęstnieć.
Bułki pokrój na niezbyt grube kromki. Przygotuj dużą, wysoką miskę, a następnie układaj w niej naprzemiennie masę makową i zamoczone w mleku bułki. Wierzch udekoruj bakaliami. Całość wstaw do schłodzenia do lodówki na minimum 3-4 godziny a najlepiej na całą noc.