Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie słodkie co nieco dla bardzo zabieganych
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1520
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 719
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1520
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 719
Składniki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach,dodać cukier i usmażyć ,przestudzić.Orzechy pokroić na drobno.
Ciasto rozwinąć posmarować jabłkami.
Posypać orzechami.
Zwinąć w rulon i po skosie pokroić.W naczyniu żaroodpornym lub w blaszce wyłożyć papier do pieczenia,następnie ukrojoną porcję spłaszczyć i ułożyć w naczyniu do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni ,wstawić i piec 20 min lub do dobrego zrumienienia.