Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są wyśmienite. Warto je upiec.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 801
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5676
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9503
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 246
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 801
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5676
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9503
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 246
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i odrobiny ciepłej wody zarobić rozczyn i odstawić na 10 minut. Następnie mąkę wymieszać z cukrem, solą, masłem, jajkiem, maślanką, podrośniętym rozczynem i odstawić na około godzinę. W między czasie ser utrzeć z cukrami jajkiem i odrobiną aromatu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypana mąką, rozwałkować, posmarować przygotowanym serem i posypać jagodami.
Zwinąć w rulon, pokroić jak roladę uformować bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.