Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są wyśmienite. Warto je upiec.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7618
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13526
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7618
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i odrobiny ciepłej wody zarobić rozczyn i odstawić na 10 minut. Następnie mąkę wymieszać z cukrem, solą, masłem, jajkiem, maślanką, podrośniętym rozczynem i odstawić na około godzinę. W między czasie ser utrzeć z cukrami jajkiem i odrobiną aromatu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypana mąką, rozwałkować, posmarować przygotowanym serem i posypać jagodami.
Zwinąć w rulon, pokroić jak roladę uformować bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.