Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są wyśmienite. Warto je upiec.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1680
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6205
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1680
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6205
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i odrobiny ciepłej wody zarobić rozczyn i odstawić na 10 minut. Następnie mąkę wymieszać z cukrem, solą, masłem, jajkiem, maślanką, podrośniętym rozczynem i odstawić na około godzinę. W między czasie ser utrzeć z cukrami jajkiem i odrobiną aromatu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypana mąką, rozwałkować, posmarować przygotowanym serem i posypać jagodami.
Zwinąć w rulon, pokroić jak roladę uformować bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.