Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułeczki są wyśmienite. Warto je upiec.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Wykonanie: Z drożdży, 1 łyżeczki cukru, 2 łyżek mąki i odrobiny ciepłej wody zarobić rozczyn i odstawić na 10 minut. Następnie mąkę wymieszać z cukrem, solą, masłem, jajkiem, maślanką, podrośniętym rozczynem i odstawić na około godzinę. W między czasie ser utrzeć z cukrami jajkiem i odrobiną aromatu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę posypana mąką, rozwałkować, posmarować przygotowanym serem i posypać jagodami.
Zwinąć w rulon, pokroić jak roladę uformować bułeczki i posmarować rozmąconym jajkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 190 stopni przez 25 minut.