Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i pyszne
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3913
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415135
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2472
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3913
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415135
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2472
Składniki
Płat ciasta posmaruj nutellą.
Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.
Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).
Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.
Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).