Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,proste i pyszne
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 87
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 678
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 65
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 87
Składniki
Płat ciasta posmaruj nutellą.
Zwinąć wzdłuż węższego brzegu w niezbyt ciasny rulon.
Wierzch posmaruj białkiem lub wodą(ja nie smarowałam).
Pokrój ''''roladę'''' w poprzek,by uzyskać ''''ślimaczki''''.
Poukładac na pergaminie i piec w piekarniku, aż sie zezłocą i wyrosną. Temperatura zależy od pieca.Ja piekłam 20-30 min na 170`C(wcześniej rozgrzałam piekarnik).