Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka dni temu mnie i Filipka odwiedziła Gosia z córcią Alicją. Na tą okazję trzeba było upiec ciacho ???? Wymyśliłam więc Różową panienkę. Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu , niewiele kosztuje. A jest pysznościowe !
1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną masę. Gdy to nastąpi dodajemy cukier i miskujemy około 4 minuty. Dodajemy żółtka. Gdy się wkręcą dodajemy suche składniki i mieszamy .
2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do piekanrika nagrzanego do 180 stopni. I pieczemy około 45 minut. Studzimy
3. Krem : Do garnka wlewamy 600 ml mleka , dodajemy cukier i zagotowujemy. Do pozostałych 100 ml mleka dodajemy budynie i mieszamy. Do gotującego się mleka dodajemy rozpuszczone budynie i gotujemy cały czas mieszając aż zgęstnieje. Studzimy
4. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie stopniowo dodajemy budyń.
5. Śmietanka: Do kubka dodajemy żelatynę i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Do śmietanki dodajemy cukier i ubijamy, gdy się ubije dodajemy cały czas miksując żelatynę.
6. Biszkopt przekrawamy na pół, i obie połówki nasączamy lekko wodą
7. Układanie ciasta : Biszkopt , wiśnie,krem budyniowy, biszkopt, , krem budyniowy, wiśnie, śmietanka. Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki
Zdrowa, smaczna, dodająca sił witalnych suróweczka - dokonała do obiadu lub j...
Odsłon: 5908
Obiad dla wszystkich, którym brakuje czasu na gotowanie. Gotowy do zjedzenia...
Odsłon: 8
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 59
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 151
Obiad dla wszystkich, którym brakuje czasu na gotowanie. Gotowy do zjedzenia...
Odsłon: 8
Na przygotowanie pierwszego posiłku w ciągu dnia nie zawsze mamy dużo czasu....
Odsłon: 59
Makaron z mięsem i sosem pomidorowym to doskonała propozycja na szybki, smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam gołąbki w różnej postaci, do tego przepisu zainspirował mnie intern...
Odsłon: 151
Składniki
1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną masę. Gdy to nastąpi dodajemy cukier i miskujemy około 4 minuty. Dodajemy żółtka. Gdy się wkręcą dodajemy suche składniki i mieszamy . 2. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto i wkładamy do piekanrika nagrzanego do 180 stopni. I pieczemy około 45 minut. Studzimy 3. Krem : Do garnka wlewamy 600 ml mleka , dodajemy cukier i zagotowujemy. Do pozostałych 100 ml mleka dodajemy budynie i mieszamy. Do gotującego się mleka dodajemy rozpuszczone budynie i gotujemy cały czas mieszając aż zgęstnieje. Studzimy 4. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie stopniowo dodajemy budyń. 5. Śmietanka: Do kubka dodajemy żelatynę i zalewamy wrzątkiem. Mieszamy. Do śmietanki dodajemy cukier i ubijamy, gdy się ubije dodajemy cały czas miksując żelatynę. 6. Biszkopt przekrawamy na pół, i obie połówki nasączamy lekko wodą 7. Układanie ciasta : Biszkopt , wiśnie,krem budyniowy, biszkopt, , krem budyniowy, wiśnie, śmietanka. Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki
Przepisy Desery
Desery
Ciasto beskidzkie
Desery
Ciasto z borówkami i kruszonką
Desery
Podgrzybki ciasteczkowe
Desery
Ekstremalnie jagodowy sernik na zimno
Ciasto beskidzkie
Ciasto beskidzkie to połączenie kakaowego biszkoptu, kremu adwokatowego i bez...
Odsłon: 21
Ciasto z borówkami i kruszonką
Szybkie i proste ciasto. W sam raz na niedzielne popołudnie.
Odsłon: 91