Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
slicznie wygladaja. wymagaja wprawy przy wykonaniu, ja robilam je 1 raz, daleko im do idealu, ale nastepne na pewno beda ladniejsze ;))
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 688
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 662
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 252
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 688
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 662
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 252
Składniki
make wymieszac z cukrami i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i margaryne, wyrobic ciasto. jesli bedzie zbyt wilgotne, dosypac maki.
podzielic ciasto na 2 czesci: do jednej dodac mleko i kakao, dokladnie wyrobic, aby nie bylo bialych smug na ciescie.
wstawic oba ciasta do lodowki na 30 min. po tym czasie wyjac je, natluscic blache i zaczac zabawe :) formowac kulki, najlepiej zaczac od brzuszka, potem glowa, uszy i lapki. na koncu najlepiej zrobic najmniejsze czesci, czyli oczy, usta i guziki. ciasto nalezy lekko dociskac, aby po upieczeniu niedzwiadki nie byly wybrakowane:)
piec w temp ok 160 stopni okolo 20 min :) milej zabawy zycze wszystkim ktorzy zdecyduja sie pobawic w lepienie misiakow :))