Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
slicznie wygladaja. wymagaja wprawy przy wykonaniu, ja robilam je 1 raz, daleko im do idealu, ale nastepne na pewno beda ladniejsze ;))
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3012
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8544
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3012
Polecam.
Odsłon: 1787
Polecam.
Odsłon: 511
Składniki
make wymieszac z cukrami i proszkiem do pieczenia, dodac jajko i margaryne, wyrobic ciasto. jesli bedzie zbyt wilgotne, dosypac maki.
podzielic ciasto na 2 czesci: do jednej dodac mleko i kakao, dokladnie wyrobic, aby nie bylo bialych smug na ciescie.
wstawic oba ciasta do lodowki na 30 min. po tym czasie wyjac je, natluscic blache i zaczac zabawe :) formowac kulki, najlepiej zaczac od brzuszka, potem glowa, uszy i lapki. na koncu najlepiej zrobic najmniejsze czesci, czyli oczy, usta i guziki. ciasto nalezy lekko dociskac, aby po upieczeniu niedzwiadki nie byly wybrakowane:)
piec w temp ok 160 stopni okolo 20 min :) milej zabawy zycze wszystkim ktorzy zdecyduja sie pobawic w lepienie misiakow :))