Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja córa uwielbia banany pod każdą postacią, dlatego staram się wymyślać różne dania w których banan gra główną rolę. Dzisiaj na przykład, usmażyłam dwa mini banany :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 101
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 139
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 233
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 101
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 139
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 233
Składniki
Z oleju, miodu i soku z cytryny robię marynatę.
Banany kroję wzdłuż na pół. Zanurzam je we wcześniej przyrządzonej marynacie.
Następnie układam je na rozgrzanej, suchej patelni. Podsmażam krótko po obydwu stronach. Banany lekko się przyrumienią. Gorące, podaję razem z kulką lodów.