Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja córa uwielbia banany pod każdą postacią, dlatego staram się wymyślać różne dania w których banan gra główną rolę. Dzisiaj na przykład, usmażyłam dwa mini banany :)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Z oleju, miodu i soku z cytryny robię marynatę.
Banany kroję wzdłuż na pół. Zanurzam je we wcześniej przyrządzonej marynacie.
Następnie układam je na rozgrzanej, suchej patelni. Podsmażam krótko po obydwu stronach. Banany lekko się przyrumienią. Gorące, podaję razem z kulką lodów.