Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! łatwe!
bardzo smaczna przystawka lub dodatek do obiadu :)
Odsłon: 2916
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 270
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2998
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1326
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 270
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2998
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1326
Składniki
Uformowane gałki lodów układamy na owiniętej w folię aluminiową desce do krojenia. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.
Jajka ubijamy z cukrem pudrem.
Pokruszone płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( dokładnie! )Czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ".
Wstawiamy na kolejną godzinę do zamrażarki.
W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej.
Każdą kulkę ( osobno! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor.
Podajemy np. z sosem adwokatowym lub musem truskawkowym.Pycha!!!
Z zewnątrz chrupiąca kokosowa skórka , a w środku zimne kremowe nadzienie ...
Przepisy Desery
Desery
Nieziemsko pyszny bananowiec
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Desery
Tarta truskawkowa z bezą
Desery
Ciasto trociniak
Nieziemsko pyszny bananowiec
Placek bananowy to prawdziwy rarytas dla wielbicieli egzotycznych owoców. Już...
Odsłon: 21
Galette – tarta ze śliwkami
Galette to w skrócie, kruchy placek o nieregularnych brzegach. Moja tarta pie...
Odsłon: 30