Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne! łatwe!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2646
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2908
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2646
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2908
Składniki
Uformowane gałki lodów układamy na owiniętej w folię aluminiową desce do krojenia. Wstawiamy do zamrażarki na godzinę.
Jajka ubijamy z cukrem pudrem.
Pokruszone płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi.
Każdą kulkę mocno zamrożonych lodów obtaczamy w jajku z cukrem , a następnie w mieszance płatków z kokosem ( dokładnie! )Czynnośc możemy powtórzyc w zalezności od tego jak grubą chcemy miec " skórkę ".
Wstawiamy na kolejną godzinę do zamrażarki.
W małym garnku bardzo mocno! rozgrzewamy olej.
Każdą kulkę ( osobno! ) smażymy ok. minutkę na złoty kolor.
Podajemy np. z sosem adwokatowym lub musem truskawkowym.Pycha!!!
Z zewnątrz chrupiąca kokosowa skórka , a w środku zimne kremowe nadzienie ...