Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Wyśmienity przepis na deser z malinami na każdą okazję. Zapraszam na filmik na mój kanał na Youtube -Mangiare u Ewki ,zobacz krok po kroku jakie to proste.
Przygotować formę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do piecznie. Masło rozpuścić ,ciasteczka rozbić w misce połączyć masło z ciasteczkami ,wymieszać wyłożyć na formę.
Formę włożyć do lodówki na 15 minut. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie. Wstawić do zlewu z zimna wodą co jakiś czas zamieszać. Szybciej będzie nam tężeć .
Śmietanę połączyć z cukrem pudrem, zamieszać łyżką następnie wlewać stopniowo tężejącą galaretkę(ma być płynna) mieszając łyżka a następnie trzepaczką. Masę wylać na spód i wstawić do lodówki na 20 minut. Formę przykryć folią ,aby nie pobrała przykrych zapachów z lodówki.
W międzyczasie rozpuścić krystaliczną galaretkę w 400 ml gorącej wodzie.
Na zastygniętą masę wyłożyć owoce oraz wylać stopniowo galaretkę krystaliczną podstawiając sobie łyżkę ,żeby nam bezpośrednio galaretka nie poprzewracała owoce.(zobacz film).Formę przykryć folią i wstawić na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. Latem proces tężenia jest dłuższy
Tak prezentuje się ten pyszny deser z malinami. Zapraszam do obejrzenia filmiku na mój kanał na Youtube-Mnagiare u Ewki ,tam znajdziesz na playliście inne desery oraz lody i sorbetta.
Buon appetito!
Szybkie ciasto bez użycia miksera z mrożonymi śliwkami zapraszana przepis
Odsłon: 4541
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 38
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 6943
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 276
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 42
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 44
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 38
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 6943
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 276
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 42
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 44
Składniki
Przygotować formę o średnicy 24 cm, wyłożyć papierem do piecznie. Masło rozpuścić ,ciasteczka rozbić w misce połączyć masło z ciasteczkami ,wymieszać wyłożyć na formę.
Formę włożyć do lodówki na 15 minut. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wodzie. Wstawić do zlewu z zimna wodą co jakiś czas zamieszać. Szybciej będzie nam tężeć .
Śmietanę połączyć z cukrem pudrem, zamieszać łyżką następnie wlewać stopniowo tężejącą galaretkę(ma być płynna) mieszając łyżka a następnie trzepaczką. Masę wylać na spód i wstawić do lodówki na 20 minut. Formę przykryć folią ,aby nie pobrała przykrych zapachów z lodówki.
W międzyczasie rozpuścić krystaliczną galaretkę w 400 ml gorącej wodzie.
Na zastygniętą masę wyłożyć owoce oraz wylać stopniowo galaretkę krystaliczną podstawiając sobie łyżkę ,żeby nam bezpośrednio galaretka nie poprzewracała owoce.(zobacz film).Formę przykryć folią i wstawić na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc. Latem proces tężenia jest dłuższy
Tak prezentuje się ten pyszny deser z malinami. Zapraszam do obejrzenia filmiku na mój kanał na Youtube-Mnagiare u Ewki ,tam znajdziesz na playliście inne desery oraz lody i sorbetta. Buon appetito!
Przepisy Desery
Desery
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Desery
Deser toffee z karmelizowanymi migdałami
Desery
Kruchy placek ze śliwką i kruszonką
Desery
Ciasto gruszkowe z orzechową kruszonką
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Szybka do zrobienia, wdzięczna w smaku tarta z kremem mascarpone, posypaną bo...
Odsłon: 23
Deser toffee z karmelizowanymi migdałami
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 38