Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kocham to ciasto choć jest bardzo sycące i słodkie:)Pomysł na nie wziął się z 3 innych ciast:)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32639
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 121
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32639
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 121
Składniki
Na patelnie wrzucamy pół kostki margaryny, pół szklanki cukru i 2 łyżki miodu, roztapiamy i dorzucamy słonecznik lekko podsmażając.Następnie zagniatamy ciasto z 0,5 kg mąki, 1 kostki margaryny,jajek,sody, o,5 szkl. cukru i 2 łyżek mąki. Jeśli trzeba to podsypać mąką.Podzielić na 3 części i wykleić 3 równe blachy wyłożone papierem do pieczenia(23/35 cm).Na jeden placek wyłożyć wcześniej usmażony słonecznik i upiec.Placki piec w temp.180st.C na złoty kolor.
Na jeden wystudzony placek rozsmarować puszkę krówki, przykryć drugim plackiem.Teraz gotujemy drugą masę z mleka,1/5 szkl. cukru, łyżki mąki tortowej i 2 łyżek kartoflanki.Gdy ugotujemy gęsty budyń.Zdejmujemy z ognia i po 5 minutach dodajemy olejek migdałowy i pół kostki masła i dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Gorącą masę wykładamy na placek i przykrywamy plackiem z zapieczonym słonecznikiem.Placuszek najlepiej smakuje i kroi się na drugi dzień.