Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Snickers to smakowita wariacja na temat popularnego batona. Amatorzy słodkości mogą dodatkowo oblać je warstwą czekolady mlecznej (wcześniej roztopionej w niewielkiej ilości słodkiej śmietany). Poniżej znajdziesz przepis na nieco „odchudzony” wariant.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1524
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1139
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 112
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 218
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1524
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 1139
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 112
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 218
Składniki
Oddziel żółtka 4 jaj od białek. Ubija białka na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, stopniowo dodaj cukier, a następnie po jednym żółtku. Wymieszaj masę jajeczną szpatułką z przesianą przez sitko mąką, kakao i proszkiem do pieczenia.
Przelej ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach około 25x25 cm. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 30 minut (do suchego patyczka).
Rozprowadź proszek na budyń w niewielkiej ilości mleka. Resztę zagotuj z dodatkiem masła i cukru waniliowego. Dodaj wymieszany z mlekiem budyń do wrzącego mleka. Gotuj przez chwilę, cały czas mieszając – aż budyń zgęstnieje. W osobnym naczyniu utrzyj żółtko z cukrem. Połącz ze zdjętym z palnika budyniem. Odstaw do wystudzenia.
Podgrzej lekko masę kajmakową. Wymieszaj z orzeszkami ziemnymi. Przetnij na dwa blaty przestudzone ciasto. Przełóż kremem. Na wierzch wyłóż masę kajmakowo-orzechową. Wstaw ciasto Snickers na kilka godzin do lodówki.