Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pod tą nazwą to nie tylko orzechy i karmel. To także masa budyniowa i owoce leśne. Można tu wykorzystać zarówno świeże jak i mrożone owoce. Ciasto jest najlepsze na następny dzień bo ciasta z dodatkiem miodu przeważnie są trochę twarde i gdy już odmięknie to wtedy można się delektować jego smakiem..
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19170
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232045
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19170
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232045
Składniki
Zrobić ciasto z podanych składników. Podzielić na 3 części i rozwałkować. Na jeden placek nałożyć usmażone orzechy Piec w jednakowych formach w temp 180ºC do jasnego zarumienienia.
Zrobić masę budyniową. Mleko wymieszać z mąką i gotować mieszając aż zrobi się gęste. Budyń zdjąć z ognia i lekko ostudzić, dodać masło dobrze roztrzepać.
Zrobic masę owocową Owoce włożyć do garnka i zagotować, wsypać 2 galaretki i gotować aż się rozpuszczą, nałożyć na ciasto gdy masa zaczyna tężeć
Przełożenie ciasta placek masa budyniowa placek masa owocowa placek z orzechami