Do góry

Desery Przepis na:

Strudel jabłkowy bez cukru

Strudel jabłkowy bez cukru

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 15540

Austriacki przysmak w wersji bez cukru - słodzony stewią

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 50 g masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 5 średnich jabłek
  • Cynamon
  • Rodzynki
  • Jajko
  • 4 łyżki stewii w kryształkach 1: 1
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Strudel jabłkowy bez cukru

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. W razie potrzeby przytnij krawędzie, żeby miały prostokątny kształt.

  2. W garnku rozpuść masło, dodaj bułkę tartą i podsmaż na złoty kolor.

  3. Obierz jabłka i zetrzyj na grubej tarce. W misce wymieszaj jabłka, cynamon, stewię i rodzynki.

  4. Na ciasto przelej bułkę z masłem, po czym równomiernie rozprowadź jabłkową masę, zostawiając około 3 cm wolne od krawędzi.

  5. Ostrożnie zwiń strudel i zlep jego krawędzie. Najlepiej formować ciasto od razu na papierze do pieczenia i przenieść je na nim na przygotowaną blachę.

  6. Posmaruj strudel roztrzepanym jajkiem. Włóż do nagrzanego piekarnika na do 180 ° C i piecz około 20 minut do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 24 lipca 2015 podpowiedz wzdłuż którego boku zwijać ciasto :))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń