Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne świąteczne ciasteczka z orzechami, czekoladą i przyprawą korzenną.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
W misce rozgnieść widelcem banana, dodaj cukier, żółtko, roztopione masło, mąkę z sodą, cynamon i przyprawę korzenną. Wymieszaj dodaj posiekane orzechy i czekoladę.
Dłonie lekko natłuść olejem i odrywaj po kawałku ciasta formując kulki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj ciasteczka lekko spłaszczając. Piecz około 10 -12 minut w temperaturze 180 st.