Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Apetyczne pierniczki ślicznie wyglądające jako ozdoby choinkowe
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 77
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 77
Składniki
W garnku roztapiamy margarynę. Następnie dodajemy do niej cukier, miód i przyprawę do piernika, mieszając gotujemy chwilę do rozpuszczenia się składników. Zdejmujemy garnek z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygnie dodajemy do niej mąkę z sodą i kakao oraz wbijamy jajka. Mieszamy i zagniatamy. Ciasto powinno być miękkie i dość luźne.
Wyjmujemy po kawałku, rozwałkujemy na obsypanym mąką blacie na grubość około 1-2cm ( im są grubsze tym lepsze, bardziej puszyste) wykrawamy pierniczki, przekładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 6 minut.
Po wystudzeniu najlepsza zabawa: dekoracje :D Ja dekoruje lukrem robionym z białek i cukru pudru