Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robią go najlepiej.
Przedstawiam szyszki z karmelem czyli deser na jeden kęs. Deser ten jest wspo...
Odsłon: 396
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 84
Dzisiaj szaszłyki z polędwiczki wieprzowej, świeżej papryki oraz cebuli czerw...
Odsłon: 84
Składniki
Wykonanie: Miód włożyć do rondelka, dodać skórkę kandyzowaną, mieszając ogrzewać na małym ogniu przez 10 minut, po czym lekko przestudzić. Ciepły miód przelać do mąki, dodać masło, mleko i przyprawę do piernika i bardzo dokładnie wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na puch (trzy łyżki cukru odłożyć), dodać do ciasta i na sam koniec wymieszać ze śmietaną. Ucierając dodać sodę oczyszczoną wymieszaną w dwóch łyżkach wody. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać odłożony cukier. Ubitą pianę dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką. Do ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 60 minut do suchego patyczka. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Desery
Bułeczki z rabarbarem
Desery
Ciasto francuskie z budyniem i truskawkami
Najprostsze cake pops
Cake pops, znane też jako popcakes, to pyszny deser, który zrobisz zaledwie z...
Odsłon: 4
Śmietanowiec z truskawkami
Szybkie ciasto na zimno -uwielbiane przez dzieci i dorosłych, czyli śmietanow...
Odsłon: 8