Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robią go najlepiej.
Wykonanie:
Miód włożyć do rondelka, dodać skórkę kandyzowaną, mieszając ogrzewać na małym ogniu przez 10 minut, po czym lekko przestudzić. Ciepły miód przelać do mąki, dodać masło, mleko i przyprawę do piernika i bardzo dokładnie wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na puch (trzy łyżki cukru odłożyć), dodać do ciasta i na sam koniec wymieszać ze śmietaną. Ucierając dodać sodę oczyszczoną wymieszaną w dwóch łyżkach wody. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać odłożony cukier. Ubitą pianę dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką. Do ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 60 minut do suchego patyczka. SMACZNEGO
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 114
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27107
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 156
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 860
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 114
Zdrowy, lekki i niesamowicie smaczny dodatek do obiadu. Gotowana moda kapusta...
Odsłon: 27107
Danie na ciepłe dni. Ziemniaki okraszone skwarkami z cebulką, podane z chłodn...
Odsłon: 776
Szybki i łatwy przepis na pyszne i zdrowe danie obiadowe
Odsłon: 156
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 860
Składniki
Wykonanie: Miód włożyć do rondelka, dodać skórkę kandyzowaną, mieszając ogrzewać na małym ogniu przez 10 minut, po czym lekko przestudzić. Ciepły miód przelać do mąki, dodać masło, mleko i przyprawę do piernika i bardzo dokładnie wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na puch (trzy łyżki cukru odłożyć), dodać do ciasta i na sam koniec wymieszać ze śmietaną. Ucierając dodać sodę oczyszczoną wymieszaną w dwóch łyżkach wody. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać odłożony cukier. Ubitą pianę dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką. Do ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 60 minut do suchego patyczka. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Desery
Prosty placek z rabarbarem
Desery
Szybkie i proste ciasto na Dzień Matki
Desery
Ciasto jak żółty ser - bez pieczenia, ekspresowe
Tort gryczany z bananami i truskawkami
Szybki i naprawdę łatwy do wykonania tort na mące gryczanej. Do tego bita śmi...
Odsłon: 21
Prosty placek z rabarbarem
Późna wiosna i wczesne lato to czas, w którym z łatwością kupimy na stoiskach...
Odsłon: 447