Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze Babcie robią go najlepiej.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3855
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3855
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Wykonanie: Miód włożyć do rondelka, dodać skórkę kandyzowaną, mieszając ogrzewać na małym ogniu przez 10 minut, po czym lekko przestudzić. Ciepły miód przelać do mąki, dodać masło, mleko i przyprawę do piernika i bardzo dokładnie wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem na puch (trzy łyżki cukru odłożyć), dodać do ciasta i na sam koniec wymieszać ze śmietaną. Ucierając dodać sodę oczyszczoną wymieszaną w dwóch łyżkach wody. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać odłożony cukier. Ubitą pianę dodać do ciasta i wymieszać drewnianą łyżką. Do ciasta dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 60 minut do suchego patyczka. SMACZNEGO