Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała szarlotka, na którą ciasta nie trzeba zagniatać. Nie musicie też używać miksera! Całą Waszą pracą będzie jedynie wymieszanie suchych składników, starcie na tarce jabłek i zimnego masła oraz poukładanie ich warstwami w tortownicy i załączenie piekarnika. Przygotowanie tej szarlotki jest naprawdę łatwe i szybkie:)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 620
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458040
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2321
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 620
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458040
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1551
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2321
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę, kaszę mannę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy w osobnej misce. Dzielimy na 3 równe części. Tortownicę o średnicy 21 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Na dno tak przygotowanej foremki wysypujemy pierwszą część suchych składników, a na nią wykładamy połowę startych jabłek, którą posypujemy cynamonem. Na tej warstwie równo rozkładamy drugą część suchych składników i pozostałe jabłka. Na wierzch wysypujemy trzecią, a zarazem ostatnią część suchych składników. Masło ścieramy na tarce o dużych oczkach i równomiernie rozkładamy na wierzchu ciasta. Pieczemy w temp. 180 st. C przez 1 godz. Foremkę z ciastem dobrze jest ustawić na większej płytkiej blaszce, ponieważ w czasie pieczenia może wyciekać sok z jabłek lub masło.