Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieke dużo ciast także z jabłkami, ale ta szarlotka gości u mnie w domu dwa razy w tygodniu ,gdy na rynku pojawią się antonówki. Ciasto jest bardzo smaczne,pięknie pachnie i można jeść na zimno i na gorąco. POLECAM!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10488
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12910
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10488
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6046
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12910
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4657
Składniki
Mąkę wymieszaną z proszkiemdo pieczenia, , margarynę, żółtka, 4 łyżki cukru zagnieść na jednolitą, gładką masę. Ciasto podzielić na dwie części-mniejszą i większą. Mniejszy kawałe włożyć do zamrażalnika, a większy wyłożyć na dno dużej blachy.
Obrane jabłka zetrzeć na grubych oczkach,dodać cukier waniliowy i odstawić na jakiś czas,żeby jabłka puściły sok.Następnie lekko odcisnąć i wymieszać z cynamonem.Wyłożyć na ciasto w blasze.
Pianę ubić na sztywno i podczas ubijania dodać reszte cukru i kisiel. Wyłożyć na jabłka.
Na piane zetrzeć na grubych oczkach ciasto z zamrażalnika. Gotową szarlotke wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w tem.180 st.C przez ok.45 minut. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.