Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciacho dla przytulenia duszy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424716
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10608
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4700
Składniki
Umyte jabłka obrać. Pozbawić gniazd nasiennych i pokrojone przełożyć do rondla. Dodać 1/2 szkl wody i podgrzewać. Jak już jabłka stracą surowość dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w 1/2 szkl wody. Dodać cukier i cynamon. Dobrze mieszać. Masa zgęstnieje. Odstawić. Wystudzić. Do miseczki przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i zetrzeć masło na tarce. Tarkę posypywać mąką to ułatwi pracę. Wymieszać. Dodać cukier puder, jajka. Wyrobić ciasto. Zrobić kulę i zawinąć w folię. Odstawić do lodówki na 30 min. Formę 25×36 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować do wielkości foremki. Przenieść na wałku na blaszkę. Ładnie ułożyć. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową. Przykryć takim samym drugim plackiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50-55 min. Wystudzić. Cukier puder połączyć z sokiem z cytryny. Żeby uzyskać właściwą gęstość trzeba dodać dodatkowo cukru pudru lub soku z cytryny. Polukrować ciasto. Ciasto pozostawić jeszcze na trochę żeby odpoczęło a lukier zakrzepł. Kroić, zajadać. Smacznego