Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w wersji fit, z niskim indeksem glikemicznym
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1034
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 654
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1034
Nie masz pomysłu na szybki deser bez pieczenia? Serniczki z patelni to strzał...
Odsłon: 654
Składniki
z podanych składników,na stolnicy zagniatamy kruche ciasto. Ja na początku zaczynam siekać nożem, potem szybko rękoma, podzieliłam na dwie części i schowałam do lodówki na godzinę.
Przygotowuję masę jabłkową. Obieram jabłka i kroję je w kostkę, wrzucam do garnka, podlewam 1/2 szkl. wody i sokiem z 2 pomarańczy.Dodaję rodzynki oraz przyprawy. Od czasu do czasu mieszam. Jabłka duszę około 20 min.Odstawiam do lekkiego przestudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180'C. Jedną część ciasta wyklejamy spód tortownicy (u mnie 27 cm) i wykładamy jabłka. Na tartce o grubych oczkach ścieramy na jabłka pozostałą część ciasta. Szarlotkę pieczemy przez ok 45-50 min.