Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szarlotka w wersji fit, z niskim indeksem glikemicznym
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 49
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 349
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 74
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 188
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 49
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 349
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 74
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 135
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 188
Składniki
z podanych składników,na stolnicy zagniatamy kruche ciasto. Ja na początku zaczynam siekać nożem, potem szybko rękoma, podzieliłam na dwie części i schowałam do lodówki na godzinę.
Przygotowuję masę jabłkową. Obieram jabłka i kroję je w kostkę, wrzucam do garnka, podlewam 1/2 szkl. wody i sokiem z 2 pomarańczy.Dodaję rodzynki oraz przyprawy. Od czasu do czasu mieszam. Jabłka duszę około 20 min.Odstawiam do lekkiego przestudzenia.
Piekarnik nagrzewamy do 180'C. Jedną część ciasta wyklejamy spód tortownicy (u mnie 27 cm) i wykładamy jabłka. Na tartce o grubych oczkach ścieramy na jabłka pozostałą część ciasta. Szarlotkę pieczemy przez ok 45-50 min.