Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szarlotka dla delikatnych i wykwintnych podniebień
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać po jednym żółtku, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wlać wodę, i olej. Upiec w temp. 200 stopni C przez 1/2 godziny. Wystudzone ciasto przecinam na pół . W między czasie smażę jabłka z odrobiną cynamonu i cukru. Ostudzone jabłka mieszam z dwoma galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w niepełnej szklance wody gorącej. Na połowę ciasta nakładam krem . Krem tiramisu kupuję w sklepie i wykonuję go mikserem z 1 1/2 szklanką mleka . Na krem wkładam ostudzone jabłka i przykrywam drugą częścią biszkoptu. Wkładam do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Smacznego!