Do góry

Desery Przepis na:

SZARLOTKA KRÓLEWSKA

SZARLOTKA KRÓLEWSKA

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 551

Dodano:

Odsłon: 3836

szarlotka dla delikatnych i wykwintnych podniebień

Składniki

  • 5 JAJEK 1 ŁYŻKA OLEJU
  • 1 SZKLANKA CUKRU 1 ŁYŻKA GORĄCEJ WODY
  • 1 SZKLANKA MĄKI 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • 1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
  • KREM TIRAMISU 2 KG JABŁEK
  • 2 GALARETKI CYTRYNOWE 3 ŁYŻECZKI CYNAMONU
  • 3 ŁYŻKI CUKRU ( WEDŁUG SMAKU KAŻDEGO)
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
SZARLOTKA KRÓLEWSKA

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywno z cukrem , dodać po jednym żółtku, następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia, wlać wodę, i olej. Upiec w temp. 200 stopni C przez 1/2 godziny.
    Wystudzone ciasto przecinam na pół . W między czasie smażę jabłka z odrobiną cynamonu i cukru. Ostudzone jabłka mieszam z dwoma galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w niepełnej szklance wody gorącej. Na połowę ciasta nakładam krem . Krem tiramisu kupuję w sklepie i wykonuję go mikserem z 1 1/2 szklanką mleka . Na krem wkładam ostudzone jabłka i przykrywam drugą częścią
    biszkoptu. Wkładam do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 17 stycznia 2014 Bardzo ciekawy pomysł i myślę, że smaczny DDD Kciuk.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń