Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może spektakularnie ta szarlotka nie wygląda ale uwierzcie, że jest niesamowicie pyszna. Przy okazji żadne pieczywo nam się nie marnuje. Prosta, szalenie pyszna i godna polecenia Szarlotka na czerstwych bułkach Arek Gie
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19357
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13083
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1739
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232202
Składniki
Bułki dzielimy na mniejsze kawałki, zalewamy ciepłym mlekiem i odstawiamy na 20 minut aby nasiąkły. Jabłka obieramy i drobno kroimy. Bułki (nie odciskamy) mieszamy z żółtkami, jabłkami, cukrem, cynamonem i sodą. Białka jajek ze szczyptą soli ubijamy na sztywno,delikatnie mieszamy z masą. Blaszkę (20x35) natłuszczamy masłem, oprószamy bułką tartą.Wylewamy masę i pieczemy 60-70 minut w temperaturze 180°C.