Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie przesłodzona, chrupiąca słodka skórka, lekko kwaśne jabłkowe nadzienie. Rewelacyjny przepis od Domi.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 361
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 361
Składniki
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, następnie dodajemy pozostałe składniki na nadzienie i dokładnie mieszamy. Wszystkie składniki na ciasto mieszamy w miseczce i dzielimy na 3 części. Tortownicę ( u mnie o śr. 26 cm ) smarujemy masłem i obsypujemy kasza manną lub bułką tartą. Wysypujemy na dno równomiernie jedną część sypkich składników, następnie połowę masy jabłkowej. Kolejna część sypkich składników, masę jabłkową i ostatnią część sypkich składników. Na wierzch ścieramy równomiernie zamrożone masło tarką o grubych oczkach. Pieczemy w temp. 180 C przez ok. godzinę do uzyskania złotej skórki na wierzchu. Podajemy z bitą śmietaną, lodami. Smacznego.