Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na szarlotkę, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Koniecznie spróbuj przygotować szarlotkę w szklankach. Będziesz potrzebować jedynie kilku tanich i łatwo dostępnych składników. Podawaj ją na ciepło, koniecznie dodaj do niej waniliowe lody.
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 81
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 63
Składniki
Budyń waniliowy ugotuj na mleku zgodnie z instrukcją zwartą na opakowaniu. Jeżeli masz budyń bez cukru, dosłódź go. Lekko przestudzony budyń dodaj na dno szklanek.
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Podduś je przez kilka minut na patelni z dodatkiem soku z cytryny, cukru i cynamonu. W międzyczasie możesz dodać odrobinę wody. Kiedy jabłka będą gotowe wyłóż je do szklanek na budyń.
Wierzch jabłek posyp pokruszonymi ciasteczkami. A następnie umieść na nich gałkę lodów waniliowych, deser udekoruj listkiem mięty.