Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na szarlotkę, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Koniecznie spróbuj przygotować szarlotkę w szklankach. Będziesz potrzebować jedynie kilku tanich i łatwo dostępnych składników. Podawaj ją na ciepło, koniecznie dodaj do niej waniliowe lody.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1011
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 59
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10345
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1011
Składniki
Budyń waniliowy ugotuj na mleku zgodnie z instrukcją zwartą na opakowaniu. Jeżeli masz budyń bez cukru, dosłódź go. Lekko przestudzony budyń dodaj na dno szklanek.
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Podduś je przez kilka minut na patelni z dodatkiem soku z cytryny, cukru i cynamonu. W międzyczasie możesz dodać odrobinę wody. Kiedy jabłka będą gotowe wyłóż je do szklanek na budyń.
Wierzch jabłek posyp pokruszonymi ciasteczkami. A następnie umieść na nich gałkę lodów waniliowych, deser udekoruj listkiem mięty.