Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na szarlotkę, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni? Koniecznie spróbuj przygotować szarlotkę w szklankach. Będziesz potrzebować jedynie kilku tanich i łatwo dostępnych składników. Podawaj ją na ciepło, koniecznie dodaj do niej waniliowe lody.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 134
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4174
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 176
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 134
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4174
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 176
Składniki
Budyń waniliowy ugotuj na mleku zgodnie z instrukcją zwartą na opakowaniu. Jeżeli masz budyń bez cukru, dosłódź go. Lekko przestudzony budyń dodaj na dno szklanek.
Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Podduś je przez kilka minut na patelni z dodatkiem soku z cytryny, cukru i cynamonu. W międzyczasie możesz dodać odrobinę wody. Kiedy jabłka będą gotowe wyłóż je do szklanek na budyń.
Wierzch jabłek posyp pokruszonymi ciasteczkami. A następnie umieść na nich gałkę lodów waniliowych, deser udekoruj listkiem mięty.