Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2900
Dodano: 04.10.2016
Odsłon: 8827
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia dodajemy starte na tarce masło. Rozcieramy w dłoniach lub siekamy w celu połączenia. Dodajemy pozostałe składniki 2/3 ciasta wykładamy na spód blaszki (25x40cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Jedno i drugie ciasto chłodzimy w lodówce.
W tym czasie przygotowujemy jabłka. Usuwamy gniazda nasienne. Jabłka dzielimy na ósemki. Posypujemy cukrem i cynamonem, mieszamy i odstawiamy na około 30 min.
Na spód ciasta wykładamy jabłka. Górę przykrywamy 1/3 rozwałkowanego ciasta. Nakłuwamy widelcem.
Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 stopni C. Ciepłe podajemy z lodami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 04 października 2016Zgłoś do usunięcia
To jest straszne!!!! Bardzo...zakrawa na egocentryzm, tak jeść beze mnie. Uwielbiam takie ciacha <3 Ubóstwiam wręcz <3 Pycha <3 Odpowiedzi: 1 ▼4 Kto głosował? | Odpowiedz

Obserwator 04 października 2016Zgłoś do usunięcia
Zdjęcie zachęca bardzo. Szarlotka to świetne ciasto wiele osób uwielbia :)Odpowiedzi: 1 ▼
5 Kto głosował? | Odpowiedz