Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1702
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119702
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420279
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1702
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119702
Składniki
Masło posiekać z mąka, rozkruszyć palcami. Dodać cukier puder, żółtka, śmietanę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, podzielić na większą i mniejszą część, zawinąć w folię i schłodzić. Rodzynki opłukać, jabłka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć cukrem i cynamonem, wymieszać z rodzynkami. Większą część ciasta rozwałkować na placek, wyłożyć nim dno i boki formy na tartę. Na cieście rozłożyć jabłka, przykryć kratką wykrojoną z pozostałego ciasta. Posmarować żółtkiem.
Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.