Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8877
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2528
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3861
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 708
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8877
Składniki
Masło posiekać z mąka, rozkruszyć palcami. Dodać cukier puder, żółtka, śmietanę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, podzielić na większą i mniejszą część, zawinąć w folię i schłodzić. Rodzynki opłukać, jabłka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć cukrem i cynamonem, wymieszać z rodzynkami. Większą część ciasta rozwałkować na placek, wyłożyć nim dno i boki formy na tartę. Na cieście rozłożyć jabłka, przykryć kratką wykrojoną z pozostałego ciasta. Posmarować żółtkiem.
Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.