Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 146
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 146
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Masło posiekać z mąka, rozkruszyć palcami. Dodać cukier puder, żółtka, śmietanę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto, podzielić na większą i mniejszą część, zawinąć w folię i schłodzić. Rodzynki opłukać, jabłka obrać, pokroić w plasterki, oprószyć cukrem i cynamonem, wymieszać z rodzynkami. Większą część ciasta rozwałkować na placek, wyłożyć nim dno i boki formy na tartę. Na cieście rozłożyć jabłka, przykryć kratką wykrojoną z pozostałego ciasta. Posmarować żółtkiem.
Piec około godziny w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.