Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i szybka szarlotka z dodatkiem bezy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5832
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5836
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 101404
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1975
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5832
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5836
Składniki
Żółtka zagniatamy z połową słodzika/cukru, mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i miękkim masłem. Ciasto dzielimy na 2 połowy.
Placki rozwałkowujemy, jednym wykładamy spód formy z papierem do pieczenia i nakłuwamy delikatnie widelcem i posypać odrobiną bułki tartej.
Białka ubijamy z resztą słodzika/cukru na sztywno nie przerywając, na koniec dodając mąkę ziemniaczaną.
Jabłka starte i odciśnięte z wody, mieszamy z sokiem z cytryny i cynamonem.
Na placek wykładamy jabłka, potem białko i na koniec przykrywamy drugim plackiem, nakłuwając delikatnie widelcem. Pieczemy ok 60 min w 180 stopniach.