Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki biszkopt przełożony jabłkami, posypany cukrem pudrem. Pyszne rozpływające się w ustach ciasto. Robię je od lat. Tym razem szybka wersja, bo użyłam jabłek ze słoika. Jeśli chcecie zrobić ze świeżych jabłek, to potrzeba 2 kg.
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666254
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 82
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 976
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666254
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 82
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 525
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5732
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 976
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 263
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką do połączenia składników.
Tak przygotowane ciasto przełożyć do prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni, około 30 minut.
Jabłka ze słoika przełożyć do garnka. Podgrzać. Dodać cynamon. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą. Wlać do gorących jabłek, cały czas mieszając. Kiedy zgęstnieje wyłączyć gaz. Wystudzony biszkopt przekroić wzdłuż na pół. Na jednej części wyłożyć jabłka. Przykryć drugą częścią ciasta. Delikatnie docisnąć.
Wierzch posypać cukrem pudrem.