Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i proste w zrobieniu ciasto. Znakomite z każdymi owocami sezonowymi.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17736
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15502
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6704
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17736
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15502
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6704
Składniki
Do jajek dodajemy cukier ucieramy mikserem na kogel mogel. Dodajemy olej - chwile miksujemy. Następnie dodajemy połowę mąki oraz mleka. Miksujemy po chwili dodając resztę mąki, mleka i proszek do pieczenia.
Blachę o wymiarach 26x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Jabłka obrać, pokroić w grubsze plasterki i obsypać cukrem wanilinowym. Ułożyć na wierzchu ciasta delikatnie je wgniatając. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 50 min. (żeby upewnić się że ciasto jest gotowe można wbić długą wykałaczkę, jeśli jest sucha ciasto możemy wyjąć)