Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i proste w zrobieniu ciasto. Znakomite z każdymi owocami sezonowymi.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 716
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1019
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2040
Składniki
Do jajek dodajemy cukier ucieramy mikserem na kogel mogel. Dodajemy olej - chwile miksujemy. Następnie dodajemy połowę mąki oraz mleka. Miksujemy po chwili dodając resztę mąki, mleka i proszek do pieczenia.
Blachę o wymiarach 26x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Jabłka obrać, pokroić w grubsze plasterki i obsypać cukrem wanilinowym. Ułożyć na wierzchu ciasta delikatnie je wgniatając. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 50 min. (żeby upewnić się że ciasto jest gotowe można wbić długą wykałaczkę, jeśli jest sucha ciasto możemy wyjąć)