Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybkie i proste w zrobieniu ciasto. Znakomite z każdymi owocami sezonowymi.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 49
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Do jajek dodajemy cukier ucieramy mikserem na kogel mogel. Dodajemy olej - chwile miksujemy. Następnie dodajemy połowę mąki oraz mleka. Miksujemy po chwili dodając resztę mąki, mleka i proszek do pieczenia.
Blachę o wymiarach 26x31 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Jabłka obrać, pokroić w grubsze plasterki i obsypać cukrem wanilinowym. Ułożyć na wierzchu ciasta delikatnie je wgniatając. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni przez 50 min. (żeby upewnić się że ciasto jest gotowe można wbić długą wykałaczkę, jeśli jest sucha ciasto możemy wyjąć)