Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś zapraszam na pyszną i słodką przekąskę w klimacie jesiennym.
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 39
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 242
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 26
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 2107
Składniki
Do garnka o dużym dnie dajemy masło i rozpuszczamy na niewielkim ogniu. Następnie dodajemy pianki ,Wszystko podgrzewamy i mieszamy do rozpuszczenia pianek, dodajemy barwnik, mieszamy. Ściagamy z ognia i dodajemy ryż, mieszamy dokładnie i chwilę studzimy.
następnie formujemy rękami kule, polecam posmarować ręce np olejem, wtedy kule lepiej się formują :)
Powstałe kule dekorujemy według własnego uznania. Z roztopionej czekolady robimy buźki
kawałek czekolady kroimy na małe kawałki, topimy końcówkę nad ogniem i przyklejamy tak by tworzył ogonek dyni.
Pisakiem robimy kłącza :)
I gotowe. Dynie powinny chwilę postać w temp pokojowej by wszystko się zsiadło :)
Gorąco polecam-jest to pyszna przekąska, idealna na imprezy czy na jesienne wieczory :)