Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na Tłusty Czwartek którego zrobienie zajmie tylko 30 min.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1537
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1198
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1537
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1288
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1370
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1198
Składniki
W misce umieść kefir, żółtko, cukier, cukier waniliowy, olej i szczyptę soli, dokładnie wymieszaj trzepaczką Dodaj sodę i stopniowo wsypuj mąkę mieszając do uzyskania jednolitego ciasta Kiedy ciasto zacznie robić się zwarte przełóż je na stolnicę i wyrób podsypując mąką * Ciasto będzie miękkie i klejące, ale powinno być wyrobione do powstania gładkiej konsystencji. Pamiętaj aby nie dodawać zbyt dużo mąki, bo pączki w efekcie wyjdą twarde.
Ciasto spłaszcz dłońmi na grubość ok. 1-1,5 cm i wycinaj kółka za pomocą szklanki, następnie w środku każdego krążka wytnij jeszcze małe kółeczko np. za pomocą zakrętki od butelki Rozgrzej olej do temperatury takiej aby wrzucane oponki od razu zaczynały się smażyć Smaż na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru Po usmażeniu jeszcze ciepłe ciastka obtocz w cukrze pudrze