Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli szukacie przepisu na pierniczki, które szybko stają się miękkie, to bez wahania możecie użyć tego przepisu.
kubek, szklanka, łyżki i łyżeczki, garnuszek, misa, foremki, stolnica, blaszka, papier do pieczenia, piekarnik, mikser (opcj.),
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 728
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 220
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 728
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 903
Składniki
Miód, masło, cukier podgrzewam delikatnie w garnuszku do czasu, aż składniki się połączą.
Ostudzone przelewam do misy, dodaję pozostałe składniki i wyrabiam ciasto (preferuję hakiem miksera).
Stolnicę posypuję delikatnie mąką, ciasto wałkuję na grubość około 0,5 cm.
Wycinam dowolne kształty.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w większych odstępach, ponieważ w trakcie pieczenia podrosną.
Piekę w temperaturze 180 st. C przez około 5 minut.
Ciastka po wyciągnięciu będą miękkie.
Trzeba chwilę poczekać, by się wystudziły i stwardniały, żeby nie połamały się podczas przenoszenia.
Dekorujemy dowolnie.
Smacznego!