Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie placuszki z jabłkami bez użycia miksera, ciasto zrobisz w kilka chwil. Idealne na podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112992
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 346
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 690
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112992
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 346
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 690
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Składniki
Jajko roztrzep rózgą ze szczyptą soli, dodaj mleko, przesianą mąkę z sodą, cukier waniliowy i olejek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki, dodaj do ciasta.
Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce ciasta i smaż po około 1,5 minuty z każdej strony na złoty kolor. Układaj na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem. Jabłka zamiast kroić w plasterki możesz zetrzeć na tarce o grubych oczkach.