Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy przepis na szybkie placuszki z jabłkami bez użycia miksera, ciasto zrobisz w kilka chwil. Idealne na podwieczorek lub gdy masz ochotę na coś słodkiego.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2263
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 55
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 142
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38130
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2263
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 55
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 142
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38130
Składniki
Jajko roztrzep rózgą ze szczyptą soli, dodaj mleko, przesianą mąkę z sodą, cukier waniliowy i olejek. Wszystko dokładnie wymieszaj. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na plasterki, dodaj do ciasta.
Na rozgrzany olej wkładaj po łyżce ciasta i smaż po około 1,5 minuty z każdej strony na złoty kolor. Układaj na ręczniku papierowym aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Placuszki podajemy z cukrem pudrem lub ulubionym dżemem. Jabłka zamiast kroić w plasterki możesz zetrzeć na tarce o grubych oczkach.