Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i łatwy sposób na słodki i chrupiący deser dla kilku osób.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Piekarnik nastawiłam na 180 stopni.
Ciasto pokroiłam na 12 równych prostokątów, każdy z nich umieściłam we wgłębieniu formy na muffinkę lekko dociskając do boków, by we wnętrzu zmieściło się więcej jabłek.
Jabłko umyłam, pokroiłam ze skórką na małe kawałki i wymieszałam w misce z przesmażonymi jabłkami (ja miałam gotową porcję w zamrażarce- można z nich zrezygnować a jedynie zwiększyć ilość surowych jabłek do ok. 3 szt.) wraz z łyżeczką cynamonu (można do tego dodać jeszcze łyżeczkę miodu).
Taką masą jabłkową wypełniłam wszystkie formy na muffiny i wstawiłam do piekarnika na ok. 25 minut (do zrumienienia ciasta).
Zapieczone szarlotki wyjęłam szczypcami na talerz, na każdej umieściłam ok. 1 dużej łyżeczki serka waniliowego (tak, by zużyć całe opakowanie), a na koniec oprószyłam wiórkami migdałowymi. Deser wyszedł niebiański... nie mogłam się opanować i jadłam go jeszcze na gorąco:)