Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość szybkie w przygotowaniu ciacho bez pieczenia :) serdecznie polecam.
W rondelku umieścić skrobię ziemniaczaną/kukurydzianą, cukier i żółtka, wymieszać. Postawić na ogniu i stopniowo dodawać mleko kokosowe podgrzewać aż składniki się rozpuszcza i powstanie gładka masa. Podgrzewać do momentu aż budyń nam zgęstnieje, a na koniec dokładnie zagotować. Gotowy budyń przełożyć na talerz lub mięczaki, przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch
Całe ciasteczka dokładnie pokruszyć ( ja osobiście wkładam je do woreczka i rozwalam wałkiem na pył). Masło rozpuścić i dokładnie połączyć z ciasteczkami. Gotową masę wyłożyć na blachę, mocno uklepać łyżka spód i boki, docisnąć i wstawić do lodówki.
Wycisnąć sok z cytryny. Banany kroimy w plastry i zalewamy sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na schłodzony spód wylewamy budyń. Układamy na budyń banany (mogą na siebie nachodzić, to nawet lepiej). Wstawić do lodówki.
Czas na śmietanę. Żelatynę wsypać do rondelka, zalać 1/4 szklanki wody, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy tylko się rozpuści przelać do miseczki i ostudzić. Zimna śmietanę ubijać na sztywno z łyżką cukru. Pod koniec ubijania dodać żelatynę i jeszcze chwilę razem ubijać.
Śmietanę rozprowadzić na górze naszego ciasta. Całość można posypać tartą czekolada lub pokruszonymi ciasteczkami Oreo.
Smacznego.
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 159
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 388
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 243
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4204
Sałatka z burratą, z dodatkiem grillowanej cukinii i brzoskwini. Pyszna i zdr...
Odsłon: 159
Lato w tym roku rozpieszcza nas upalną pogodą. Podczas tak gorących dni milo...
Odsłon: 388
Usmażone bitki z karczku podane z ugotowanymi ziemniakami okraszonymi zeszklo...
Odsłon: 243
Moja propozycja na bagietki idealne. Będą doskonałe do dań z grilla, ale równ...
Odsłon: 4204
Składniki
W rondelku umieścić skrobię ziemniaczaną/kukurydzianą, cukier i żółtka, wymieszać. Postawić na ogniu i stopniowo dodawać mleko kokosowe podgrzewać aż składniki się rozpuszcza i powstanie gładka masa. Podgrzewać do momentu aż budyń nam zgęstnieje, a na koniec dokładnie zagotować. Gotowy budyń przełożyć na talerz lub mięczaki, przykryć folią spożywczą by nie zrobił się kożuch
Całe ciasteczka dokładnie pokruszyć ( ja osobiście wkładam je do woreczka i rozwalam wałkiem na pył). Masło rozpuścić i dokładnie połączyć z ciasteczkami. Gotową masę wyłożyć na blachę, mocno uklepać łyżka spód i boki, docisnąć i wstawić do lodówki.
Wycisnąć sok z cytryny. Banany kroimy w plastry i zalewamy sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.
Na schłodzony spód wylewamy budyń. Układamy na budyń banany (mogą na siebie nachodzić, to nawet lepiej). Wstawić do lodówki.
Czas na śmietanę. Żelatynę wsypać do rondelka, zalać 1/4 szklanki wody, wymieszać i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając. Gdy tylko się rozpuści przelać do miseczki i ostudzić. Zimna śmietanę ubijać na sztywno z łyżką cukru. Pod koniec ubijania dodać żelatynę i jeszcze chwilę razem ubijać.
Śmietanę rozprowadzić na górze naszego ciasta. Całość można posypać tartą czekolada lub pokruszonymi ciasteczkami Oreo.
Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Drożdżówki ze śliwkami
Desery
Jogurtowy zawrót głowy
Desery
Ciasto kokosowe
Desery
Ciasto trzy w jednym
Drożdżówki ze śliwkami
Puszyste i mięciutkie drożdżówki pełne śliwek i pysznej kruszonki
Odsłon: 5
Jogurtowy zawrót głowy
Moja propozycja na letni deser to jogurtowy zawrót głowy. Pyszny, prosty, zdr...
Odsłon: 5