Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta z ekologicznymi z działki malinami inspirowana przepisem Ewy Wachowicz :) polecam idealny deser na letnie dni .
Na początku przygotowujemy kruche ciasto: na blat stołu wysypujemy mąkę, cukier, dodajemy pokrojoną wcześniej schłodzoną margarynę, szczyptę soli oraz żółtka i wszystko zagnieść na ciasto. Wstawić do lodówki na jakiś czas.
Zimne ciasto rozwałkować i przenieść na formę od tarty. Następnie widelcem zrobić dziurki na cieście aby ciasto nie wyrosło. Następnie wyłożyć folię aluminiową lub papierem do pieczenia i wsypać groch lub fasolę. Tak przygotowaną formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 15 minutach zdjąć folię aluminiową z grochem i piec dalej same ciasto przez kolejne 15 minut na złoty kolor.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzamy i dodajemy do zimnego serka mascarpone i razem miksujemy. Następnie śmietankę 36 procent ubijamy na sztywno dodajemy do niej cukier wanilinowy i łączymy z masą serową. Krem wstawiamy na około 20 minut do lodówki, następnie wykładamy go na ostudzone ciasto i wyrównujemy. Układamy oczyszczone maliny na krem. Ja dodatkowo posypałam swoją tartę odrobiną startej czekolady mlecznej.
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 291
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 234
Szybka w przygotowaniu , smaczna i kolorowa sałatka warzywno owocowa . Idealn...
Odsłon: 28
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 291
Groszek w sosie winnym to jest jedno z ulubionych dań mojego syna, ale jeśli...
Odsłon: 130
Mocno czekoladowe muffiny, które zrobić bez użycia miksera !
Odsłon: 234
Składniki
Na początku przygotowujemy kruche ciasto: na blat stołu wysypujemy mąkę, cukier, dodajemy pokrojoną wcześniej schłodzoną margarynę, szczyptę soli oraz żółtka i wszystko zagnieść na ciasto. Wstawić do lodówki na jakiś czas.
Zimne ciasto rozwałkować i przenieść na formę od tarty. Następnie widelcem zrobić dziurki na cieście aby ciasto nie wyrosło. Następnie wyłożyć folię aluminiową lub papierem do pieczenia i wsypać groch lub fasolę. Tak przygotowaną formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut. Po 15 minutach zdjąć folię aluminiową z grochem i piec dalej same ciasto przez kolejne 15 minut na złoty kolor.
Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, ostudzamy i dodajemy do zimnego serka mascarpone i razem miksujemy. Następnie śmietankę 36 procent ubijamy na sztywno dodajemy do niej cukier wanilinowy i łączymy z masą serową. Krem wstawiamy na około 20 minut do lodówki, następnie wykładamy go na ostudzone ciasto i wyrównujemy. Układamy oczyszczone maliny na krem. Ja dodatkowo posypałam swoją tartę odrobiną startej czekolady mlecznej.
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 9
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 89