Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tortownica lub forma do tarty 28 cm, mikser, rondelek, miska
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2984
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 129
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 65
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść, uformować kulę i włożyć na godzinę do lodówki.
Dno formy do tarty lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować masłem. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Schłodzonym ciastem wyłożyć formę, tworząc brzeg. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 20-25 minut. Potem ostudzić.
Czekoladę połamać, roztopić (w kąpieli wodnej lub w garnku), dodać kremówkę i masę nugatową. Całość wymieszać i podgrzewać do całkowitego roztopienia nugatu i połączenia składników. Masą wyłożyć upieczony spód. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Przed podaniem udekorować plasterkami truskawek i ew. listkami mięty. Smacznego :)